Först och främst säger folk med rätta att det är lätt att starta en blogg, men vad de flesta av dem inte berätta är vad du kan göra med din blogg. Ja, du vet att starta en blogg gratis och du vet att du kan uttrycka dina idéer genom din blogg. Men är det allt? Hur ser du till att du har tillräckligt med läsare läser din blogg? Det finns sätt och medel som du kan använda för att se till att du har en hälsosam lista över läsare. Folk säger med rätta att det är lätt att starta en blogg, men vad de flesta av dem inte berätta är vad du kan göra med din blogg. Ja, du vet att starta en blogg gratis och du vet att du kan uttrycka dina idéer genom din blogg. Men är det allt? Hur ser du till att du har tillräckligt med läsare läser din blogg? Det finns sätt och medel som du kan använda för att se till att du har en hälsosam lista över läsare. 

Starta din blogg och kom igång med att skriva

 Du kan enkelt starta en blogg gratis och komma igång. Skapa din blogg i en av de fria blogg plattformar är så enkelt som att skapa din e-post eller Facebook-konto. Du kommer att bli ombedd att lämna några grundläggande information och du kan komma igång. Vad är mer utmanande är att skriva. Du måste komma in i vanan att skriva så att dina läsare har tillräckligt att läsa och prata om. 

Marknadsför din blogg

 Det finns flera sätt att marknadsföra din blogg men uppgiften är inte lika lätt som när du startar en blogg. Till att börja med bör du varumärke din blogg. Detta innebär att skapa en bra profil när du startar en blogg gratis. Se till att du har all information tillgänglig i din profilsida. Detta skulle kunna omfatta ditt företagsnamn och logotyp (om tillämpligt) och din webbplats webbadress (om du har en). Du bör se till att du har ett foto på din blogg. Fotot kan vara ditt eller en logotyp om du har en.  När du startar en blogg ska du också skapa din sociala profil och länka den med din blogg. Du bör ha din sociala profil på olika plattformar, inklusive Facebook, Twitter, LinkedIn, Google+ och Tumblr och mycket mer om du kan. Och då kan du använda dina sociala medier profiler för att marknadsföra din blogg. Varje gång du skriver något, bör en uppdatering göras på din sociala profil. Ett av de bästa sätten att marknadsföra din blogg är att besöka andra bloggar och kommentera innehållet. Du kanske vill inkludera webbadressen till din blogg i kommentarerna men vara diskret om det. Bloggare gillar inte marknadsföring platser och du måste driva meddelandet mycket subtilt. Och när de andra bloggare återgälda genom att lämna sina synpunkter på dina bloggar, är din marknadsföring jobb bra gjort. Kom ihåg att innehållet ligger i hjärtat av din blogg. Du kan starta en blogg gratis men utan innehåll är det lika bra som att inte vara där. Innehållet ska vara väl undersã¤r, uppdateras och det ska ansluta med din åhörare. Det är då det är vettigt att starta en blogg. Det finns tusentals som startar en blogg gratis men det finns väldigt få som har möjlighet att hantera och marknadsföra sin blogg. Starta en blogg men se till att du inte går med i deras lista.