Först och formost vad är en Blogg? En blogg är i grunden en tidskrift som finns på webben. Antalet bloggförfattare har ökat från 3% i juli 2002, 5% i början av 2004, och 7% i slutet av november 2004. En snabb sökning på nätet för bloggar och du upptäcker att inte bara är allmänheten använder dem som ett sätt att elektroniskt notera sina känslor och tankar utan också företag använder dem som ett informellt sätt att uppdatera sina kunder av produkter och tjänster. 

Nyhetsbrev – bli en proffsbloggare

 Det verkar som när det gäller att blogga stora företag och småföretag är på samma spelplan. En blogg erbjuder alla företag möjlighet att kommunicera med anställda, och kunder, dela kunskap och expertis. Som du kanske eller kanske inte har insett är att blogga är ett stort plus och om de används på rätt sätt kan ge ett intressant och effektivt sätt att öka varumärkesidentitet och medvetenhet. Min personliga webbdesign företag (Able Net Design) har sett en ökning av intresset för bloggar och dess användning med våra egna kunder. Det verkar som alla hoppar på detta nya system, som ett billigt och effektivt sätt att sprida ordet. En snabb google-sökning för termen “business blogging” returnerar 11,200,000 resultat. Det finns även företag som dyker upp överallt som blogg konsulter, som kan hjälpa till att inrätta en blogg som du kommer att få ut det mesta av. 

Den tysta kraften

 Är blogging riktigt så bra som alla tycker, ja jag är säkert ha lite kul med det och är säker på om det inte fungerade det skulle ha dött vid det här laget. Men vad är folk blogga om? Tja folk bloggar om allt och något och det finns några rapporter om att folk gör en trevlig liten inkomst från det aswell. Inkomst av en blogg hur kan det vara? Det är samma fråga som jag ställde när jag först hörde talas om den. Jag skulle ha trott att processen att tjäna pengar på en blogg skulle ha varit ganska inblandade men jag har upptäckt att det är raka motsatsen. Det verkar som med användning av strategiskt placerade annonser och en stor mängd trafik bloggare använder den betalda för att klicka typ av annonser, för att tjäna vinster. Nu tänkte jag att detta måste testas, så jag impletemented några olika betalas för att klicka annonser på mina bloggar för att se hur de går. Det tog mig lite över 10 minuter att ändra min blogg mallar och genomföra dessa annonser. Så med annonserna igång bestämde jag mig för att fortsätta utstationering som vanligt för att se vad som händer. Jo jag kan säga att im inte kommer att bli rik snabbt. Hur … än jag anta så den mer trafik du har den mer klicken du vill få, och sedan dess min blogs de/vi/du/ni är relativt ny jag gjorde inte har hög förhoppningarna. Men allt som allt är det ett roligt sätt att hålla bloggen intressant. Den blogga revolutionen verkar bara hålla på att bli större och större med Google och Yahoo släppa sin på Blogg sökmotor och andra som Technorati som skulle vara den mest välkända blogg sökmotor. Technorati påstår sig vara spårning 20,1 miljoner platser, och om du ser deras topp 100 bloggar kommer du att se att de ämnen som bloggas om är oändliga och unika i varje kategori du kan tänka dig. För mer information om bloggar och hur du kan få en kolla in vår webbplats (ablenetdesign.com) eller läsa min marknadsföring på nätet blogg (ablenetdesign.blogspot.com) kommer det att finnas mer information om bloggar postat i deras allt eftersom går im säker på det.